Obrazovanje

Studentski centar Niš dobitnik Svetosavske nagrade za 2020. godinu

Studentski centar Niš je jedan od dobitnika Svetosavske nagrade za 2020. godinu. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je nagradu direktoru Centra, mr Radetu Rajkoviću.

Studentski centar Niš je nagrađen jer je u teškim epidemiološkim uslovima pokazao požrtvovanost u obezbeđivanju usluga, kako svojim korisnicima, tako i korisnicima u privremenim COVID bolnicama.

Od početka pandemije Studentski centar Niš je pripremao obroke za privremene Covid bolnice na osnovu Odluke o otvaranju privremenih objekata za smeštaj i lečenje lica obolelih od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 u hali „Čair”, Studentskom centru Niš, studentskom domu – paviljonu 3 kod Medicinskog fakulteta, Institutu „Niška Banja“ i Domu učenika srednjih škola Niš.

Foto: Vlada Republike Srbije

U ovom periodu pripremljeno je preko 70 hiljada obroka.

Sa aspekta kvaliteta i kvantiteta obroka koji su pripremljeni po najvišim standardima bezbednosti hrane, dobili smo najviše ocene, kako od medicinskog osoblja, tako i od pacijenata, konzumenata.

Studentski centar Niš za potrebe „Narodne kuhinje“ u Nišu, svakodnevno priprema i distribuira obroke na 12 punktova. Od aprila do decembra meseca 2020. goine za korisnike „Narodne kuhinje“ pripremljeno je i isporučeno 152.300 obroka.

Nezavisno od gore navedenog, Studentski centar Niš obavlja i sve svoje redovne aktivnosti vezane za ishranu i smeštaj studenata, poštujući sve epidemiološke mere.

Ova značajna i prestižna nagrada, došla je u ruke kolektiva koji će se i u narednom periodu truditi da krajnje profesionalno i odgovorno, kao i do sada, realizuje sve svoje obaveze.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com