Društvo

Svetosavska nagrada za naučnicu dr Natali Stojiljković, 15 godina pomagala PMF-u

Pored Fakulteta umetnosti i SKC-a dobitnica pojedinačne Svetosavske nagrade za 2023. godinu je i dr Natali Stojiljković, šef sektora za razvoj Loreal – Pariz, Francuska, koja je 15 godina sarađivala sa Univerzitetom u Nišu.

Natali je dobila Svetosavsku nagradu za izuzetan doprinos obrazovanju i ostvarene rezultate u naučno-istraživačkom radu.

Tokom petnaestogodišnje saradnje sa Univerzitetom u Nišu višestruko je doprinela razvoju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu, ali i celokupnog visokog obrazovanja u Srbiji.

Francusko-srpsku školu masene spektrometrije u Nišu osnovala je sa kolegama dr Žan Kolod Tebe i dr Anom Varnet, kao i nevladinu organizaciju AQUALEER u Parizu, sa predstavništvom u Srbiji, u cilju promovisanja razmene naučnika, istraživača i nastavnika između Francuske i Srbije. Do sada je Školu završilo preko 700 učesnika iz celog regiona.

Organizovano je kontinuirano usavršavanje nastavnika i studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu u laboratoriji na Univerzitetu „Marija i Pjer Kiri” u Parizu, u oblasti primene masene spektrometrije uključivanjem tekućih istraživanja i naučnih projekata Prirodno-matematičkog fakulteta.

Celokupno petnaestogodišnje angažovanje dr Natali Stojiljković je bilo isključivo bazirano na njenom dobrovoljnom, volonterskom radu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com