Kultura

SRPSKA SVETOVNA I ETNO MUZIKA U IZVOĐENJU HORA SA AMERIČKOG UNIVERZITETA

Prestižni hor „Schola Cantorum“ Univerziteta u Arkanzasu iz Amerike, održaće koncert u Nišu, i to zajedno sa Akademskim horom Studentskog kulturnog centra Niš. Američki hor predvodiće dr Stephen Caldwell, dok će Akademski hor SKC-a nastupiti pod dirigentskom palicom mr Zorana Stanisavljevića.

“Ukoliko volite da čujete svima nama dobro poznate melodije koje su vezane za našu zemlju i kulturu, u zanimljivom i specifičnom izvođenju, onda ne smete propustiti koncert, koji je zakazan za četvrtak 16. maj od 20 sati u holu Univerziteta. Pored dva hora nastupiće i perkusionista Boris Bunjac, profesor Fakulteta umetnosti”, navode organizatori.

Prestižni hor iz Amerike u Nišu nastupa u okviru svoje internacionalne koncertne turneje po Srbiji. Horisti sa američkog Univerziteta su čitav prolećni semestar proveli proučavajući sprski pravoslavnu ali i svetovnu i etno muziku, a publika će upravo tu muziku i čuti u njihovom izvođenju na koncertu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com