Hronika

Haker iz Niša osumnjičen za prevaru vrednu 70 miliona evra izručen Americi

Kristijan Krstić (48), iz Niša, uhapšen je i izručen Sjedinjenim Američkim Državama gde se suočava sa optužbama da je bio vođa bande koja je organizovala digitalne prevare “teške” 70 miliona dolara, saznaje Blic.

Kako otkrivaju američki mediji, velika porota u Teksasu optužila je Kristijana Krstića i još desetak IT stručnjaka, među kojima i njegovu suprugu koja je u međuvremenu preminula, za kreiranje i plasiranje preko 20 lažnih platformi povezanih sa platformama za ulaganje u kriptovalute, za šta je predviđena kazna od 20 godina zatvora.

Podsetimo,Filipinka Ksenija Fej Atilano Krstić, supruga niškog hakera Kristijana Krstića, za kojeg se sumnja da je mozak prevare u Americi teške 70 miliona dolara, nađena je mrtva u Istanbulu.

Bračni par Kristijan i Ksenija Fej Atilano Krstić koji su jedni od osumnjičenih da su počinili računarske prevare putem lažnih invensticionih platformi u Teksasu napustili su mesto boravišta, uprkos meri koju im je sud odredio zabrane napuštanja boravišta i obavezno javljanje policiji pre tačno dve godine, o čemu su Niške Vesti već pisale.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com