Društvo

Srđan Savić BIVŠI i NOVI direktor Niškog kulturnog centra

Odbor za imenovanje predložio je Skupštini Grada novog v.d. direktora Niškog kulturnog centra, to je bivši direktor Srđan Savić kadar Socijalističke Partije Srbije, čiji je on i bio predlog.

Uoči sednice Skupštine Grada Niša koja je zakazana za petak, skupštinski Odbor za imenovanje predložio Savića koji je bio direktor ove kulturne institucije do pre pet godina, nakon čega je obavljao funkciju predsednika Gradske opštine Pantelej. Imenovanje je morao da obavi Odbor, jer su propala dva raspisana konkursa za novog direktora.

Dva konkursa za izbor direktora ove instutucije već su propala. U prvom konkursu Upravni odbor raspisao je konkurs po statutu koji je nevažeći dok u drugom konkursu UO nije dostavio listu kandidata Odboru za imenovanje u roku koji je predviđen.

Bojani Simović, donrdavnoj direktorki NKC-a, istekao je mandat još aprila.

“Mi smo dobili dopis od predsednika Upravnog odbora da u roku od 30 dana od završetka  konkursa oni nisu dostavili listu kandidata Odboru za imenovanja, tako smo mi bili u obavezi da postavimo vršioca dužnosti”, rekao je Ivan Jovanović, predsednik Odbora za imenovanje

Uz imenovanje Savića na mesto v.d. direktora NKC-a niški Odbor za imenovanje imenovao je i odbornika Uroša Radulovića za sekretara Gradske opštine Medijana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com