Politika

SPS u Nišu obeležio 33 godine

Prvi Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Nišu formiran je na današnji dan. Prvi predsednik SPS u Nišu Mile Ilić kaže da je njihova partija postizala najbolje rezultate kada su sami bili na vlasti i kada je Niš bio najveće srpsko gradilište.  Dodaje da nema ništa protiv da nastave da sarađuju sa SNS-om, jer kako on kaže, SPS je uvek bio korektni koalicioni partner sa svakom partijom sa kojom su učestvovali u vlasti.

Iako još izbori nisu raspisani, iz niškog SPS-a kažu da se njihova partija intenzivno priprema i dodaju da će u fokusu kampanje biti borba za obične ljude.

„Mi kao partija se intenzivno pripremamo za održavanje izbora, kod god oni bili, kao što smo to uvek činili u proteklom periodu. Za sve ovo vreme mi smo bili jedna partija kontinuiteta, iako nismo bili prva formirana partija, bili smo partija koja traje 33 godine, a one koje su prve formirane su nestale ili su podeljene. Za sve to vreme mi smo preko 20 godina bili deo gradske vlasti i u celom tom periodu smo ostvarivali zapažene rezultate boreći se za dalji razvoj Niša kao evropskog grada i za bolji život u njemu“, rekao je Mile Ilić.

On je naveo i da će za predstojeće izbore koncept biti borba za običnog čoveka, socijalnu pravdu i za kapitalne investicije i povratak Niša na drugo mesto po značaju u Srbiji.

Iz Gradskog odbora SPS-a u Nišu se čulo mišljenje da je većinski izborni sistem najbolji, jer se tako bolje može čuti glas manjih sredina u Parlamentu Srbije.

„U Nišu je do 1996. godine napravljeno 600 kapitalnih novih objekata. Od sređivanja Pobedine ulice, podzemnog prolaza, „Kalče“, Dušanovog bazara, Zone 1, 2 i 3, tržnog centra „Ambasador“, obilaznice oko Niša. Danas u Nišu nemamo poplave jer je za vreme našeg mandata sređen kej“, poručio je predsednik niškog odbora SPS-a Igor Novaković.

On je dodao i da građani Niša ne treba da imaju strah od velikih promena, jer je to način da se Niš ubrzano razvija.

Za predstojeće izbore Novaković je istakao da imaju dobar program i velike planove za Niš – da će pomoći domaćim malim i srednjim preduzećima, rekonstruisati javno komunalni sektor, obećava i pomoć poljoprivrednicima i povratak mladih na selo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com