Društvo

Smetovi dva metra, obustavljen saobraćaj na auto-putu, lančani sudari

Saobraćaj je obustavljen auto- putu Niš – Beograd na deonici kod sela Trupale, a dežurne ekipe “Puteva Srbije” pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu kako bi se saobraćaj normalizovao.

Saobraćaj je obustavljen zbog slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme nekih učesnika u saobraćaju.

Foto: Milan Krstić

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra, uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Kako je agenciji Beta kazao šef niškog Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

“Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja”, izjavio je Dimitrijević agenciji Beta.

“Ekipe JKP Mediana od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema”, rekao je Dimitrijević.

Međutim, ima problema i na ulicama “prvog prioriteta”, a ove fotografije snimljene su jutros u 9 sati.

Građani  burno reaguju .

Desetak vozila učestvovalo je jutros oko 8 časova u lančanom sudaru na auto-putu Leskovac – Beograd kod isključenja Niš – jug, a u isto vreme se dogodio i lančani sudar kod Doljevačke petlje na auto-putu Beograd- Skoplje. U lančanom sudaru kod Doljevačke petlje ima i povređenih.

Po poslednjim informacijama desio se i treći lančani sudar kod niškog KP Zavoda u kome je povređeno je 17 osoba, među kojima i šestoro dece.

Saobraćaj je na tim deonicama trenutno u prekidu što je stvorilo dugačke kolone, a vozači su u strahu zbog čekanja po snegu i hladnoći.

Jedan od čitalaca Niških Vesti nalazi se u svom automobilu od jutros u 6 sati.

“Nalazim se na 200 m od iskljucenja Niš -Centar. Pa, kada bi se barem taj pravac oslobodio. Kolona na ulazu u Niš sa severa, čekamo tri sata u koloni…zajedno sa dva čistača…”

u Nišu je trenutno (9.40) minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara. Subjektivni osećaj, zbog vetra, je minis 20 C.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com