Zdravlje

Službe za kućno lečenje Doma zdravlja sve bliža pacijentima

Služba kućnog lečenja,medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja, radiće od danas na novim odeljenjima za potrebe nepokretnih pacijenata. Na ovaj način lekari i ostalo medicinsko osoblje još više će se približiti pacijentima.

Nova probna organizacija kućne nege polazi od toga da svaka Opština ima svoju kućnu negu, a da Centrala ostane u Rajićevoj ulici.

„Centrala za GO Palilula biće na Bubnju, Ratko Pavlović centrala za GO Pantelej, da centralni objekat Doma zdarvlja odmah pored internog odeljenja bude za GO Medijana, u ambulanti Niška Banja bude centrala za GO Niška Banja. Odeljenje za potrebe nepokretnih pacijenata, biće otvoreno i u ambulanti ‘’12.februar’’, na području Opštine Crveni Krst“, objašnjava dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu.

Medicinske ekipe, na terenu će raditi od 7 do 20 sati.

„Na ovaj način lekari mogu brže da stignu do 67 sela i to je jako važno jer smo u poslednje vreme primetili da ima mnogo više ljudi sa teškim bolestima, invalida rada i drugih osoba sa invaliditetom kojima je potrebna medicinska pomoć. Primetili smo da je do sada bilo teško da se ceo taj proces koordinira iz jedne centrale.Zbog toga smo odlučili da napravimo jedan ovakav probni sistem za koji se svi najiskrenije nadamo da će dobro funkcionisati“, kaže Jerkan.

U kućnim uslovima dodaje dr Jerkan, stručne službe, nepokretnim pacijentima daju i infuziju.

„Broj ovih pacijenata,na području Niša, zadnjih pet godina povećan je pet puta. Kućna nega Doma Zdravlja može optimalno da brine o njima, zahvaljujući novoprimljenom medicinskom kadru, i dovoljnom broju nabavljenih terenskih vozila“, zaključuje Jerkan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com