Zdravlje

Dom zdravlja dobio tri najsavremenija sanitetska vozila

Niški Dom zdravlja postao je bogatiji za tri najsavremenija sanitetska vozila koje opredelilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u okviru projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19. Ova donacija Ministarstva zdravlja, kažu iz ove Ustanove, značajno će unaprediti kvalitet rada u korist pacijenata i zaposlenih.

Dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja istakao je da ova Ustanova do sada posedovala ovakva dva vozila koja su kupljena pre oko desetak godina, a da su sada stara vozila zanovljena novim.

“Rashodovali smo sve “Jugiće”, tako da umesto njih, pored sanitetskih vozila, koristimo i vozila marke “FIAt Panda”  kojima obilazimo naše pacijente u 65 sela. Svi naši autumobili su prošli tehniči pregled. Obilazimo pacijente koji nisu u stanju da zbog zdravstvenih razloga dođu, a mi kao zdravstvena Ustanova smo dužni i obavezni da ih obiđemo. U  saradnji sa Gradom rešavamo sve naše probleme”, istakao je direktor, dr Jerkan.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kazala je da će ova donacija omogućiti da se brže i lakše stigne do svakog pacijenta kada to bude nephodno.

 

“S obzirom na to da Niš je jako veliki, brzo se širi i ima puno i seoskog područja, sada će ovo biti mogućnost da se brže i lakše dođe do svakog pacijenta. Ove godine smo opredelili značajna sredstva iz budžeta za njihovu kadrovsku operemljenost, što planiramo da uradimo i naredne godine. Ne treba zaboraviti da je ovaj Dom zdravlja možda i najveći na čitavom Balkanu na šta smo jako ponosni”, kaže Sotirovski.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com