Ekonomija

Skraćena procedura za početak poslovanja

Preduzetnici od 1. januara više neće morati da prijavljuju isplatu lične zarade Poreskoj upravi već samo Agenciji za privredne registre.

Prijava isplate lične zarade preduzetnika samo APR-u od 1. januara 2017. godine

Iz Agencije za privredne registre obavšetavaju da od 1. januara 2017. godine, prilikom registracije osnivanja, preduzetnici koji se odluče za isplatu lične zarade, kao osnov oporezivanja, moći će da unesu taj podatak o isplati lične zarade, u Jedinstvenu registracionu prijavu osnivanja pravnih lica i drugih subjekata registracije u jedinstveni registar poreskih obveznika (Obrazac JRPPS, str. 4 koja se odnosi na preduzetnike).

APR će elektronski proslediti ovaj podatak Poreskoj upravi preko jednošalterskog sistema registracije, pa preduzetnici više neće morati posebno da obaveštavaju Poresku upravu o isplati lične zarade.

Uvođenjem ove novine, procedura za početak poslovanja preduzetnika se dodatno skraćuje, i prema broju koraka i prema broju dokumenata koje je neophodno dostaviti državnim organima u postupku pokretanja poslovanja.

Unapređenje poslovnog okruženja za preduzetnike ostvareno je na osnovu veoma dobre institucionalne saradnje i daljeg razvoja jednošalterskog sistema registracije, zahvaljujući kome se prikupljanje podataka za potrebe Poreske uprave vrši preko APR-a, dodaje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com