Ekonomija

„Gorica“ nikako iz „minusa“

Od devet gradskih javnih preduzeća koja su u nadležnosti Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, njih osam je u trećem kvartalu ove godine poslovalo sa dobitkom, a jedino je JKP „Gorica“ poslovala sa gubitkom.

Pozitivan rezultat na kraju trećeg kvartala imala je “Mediana“, „Naisus“, „Objedinjena naplata“, „Tržnica“, „Gradska toplana“, „Parking servis“, Direkcija za javni prevoz grada Niša i Dirkecija za izgradnju grada.

Sekretar Sekretarijata za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj Vladislava Ivković rekla je da gubitak „Gorice“ na kraju trećeg kvartala iznosi 14.690.000 miliona.

Ivković je rekla da su pomenuta preduzeća u trećem kvartalu u najvećoj meri poslovala u skladu sa usvojenim programom, uz neznatna odstupanja u realizaciji planiranih aktivnosti.

Gubitak na kraju trećeg kvartala, kako je rečeno na sednici Veća, zabeležilo je i preduzeće Zavod za urbanizam i to u iznosu od 6.508.000 dinara.

Ovo preduzeće, međutim, planira da ostvari pozitivan rezultat po osnovu završetka poslova i priliva sredstava na osnovu realizacije ugovora sa naručiocima na tržištu, kao i na osnovu primopredaje tehničke dokumentacije gradu u skladu sa zaključenim aneksom ugovora o obavljanju poverene delatnosti.

JKP „Gorica“ je jedino gradsko preduzeće koje posluje sa gubitkom iz godine u godinu. Gubitak „Gorice“ na kraju 2018. godine bio je 31 milion dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com