Društvo

Pet firmi državljana Rusije i Ukrajine otvoreno u Nišu – za mesec dana

Iako je u Srbiji od početka nemira u Ukrajini registrovano ukupno 323 preduzeća čiji su osnivači ljudi iz Ruske Federacije, u niškom APR-u kažu da ih za poslednjih mesec dana ima tek pet.

“To su firme koje se bave ugostiteljstvom i programiranjem a njihovi osnivači su državljani Rusije i Ukrajine. Nema ih više od pet”, rekao je za Niške Vesti Mile Ilić iz Agencije za privredne registre u Nišu.

Broj od ukupno 323 registrovanih firmi u Srbiji čini oko 25 odsto od ukupnog broja svih aktivnih pravnih lica čiji su osnivači iz ove države, navodi se u članku vojvođanski istraživački portal VOICE.

Dodaje se da je samo u martu mesecu u proseku osnivano devet preduzeća dnevno, dok je 1. aprila osnovano njih 27. Najviše je osnovano 25. marta, ukupno 51, piše agencija Beta.

“Više od polovine ovih novoosnovanih pravnih lica, odnosno njih 169, registrovano je za računarsko programiranje. U Beogradu sedište ima 246 pravnih lica, a u Novom Sadu 48”, piše VOICE.

Kako portal navodi 62 pravna lica su registrovana na istoj adresi – Danila Lekića Španca 1 na Novom Beogradu, od čega 60 za računarsko programiranje, a 22 na isti dan, 25. marta, piše agencija Beta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com