Društvo

Savet za rad sa OSI traži više parking mesta u gradu

Za sada u gradu ima 66 mesta obeležena za potrebe parkiranja osoba sa invaliditetom što nije dovoljno, pa je Savet za rad sa osobama sa invaliditetom na teritoriji grada Niša pokrenuo inicijativu za dodatno obeležavanje parking mesta koja bi koristile osobe sa invaliditetom. Inicijativa je pokrenuta na jučerašnjoj sednici Saveta za rad sa OSI.

 „S obzirom na to da svake godine Uprava za dečiju i socijalnu zaštitu izda između 900 i 1000 rešanja za parking, a to znači da na jedno postojeće mesto za parking dolazi 15 osoba sa invaliditetom“, kaže Jordan Ivanović, predsednik Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom. „Samim tim što ne postoji vremensko ograničenje za parkiranje, korisnici satima, pa i danima ne mogu da iskoriste pravo parkiranja“.

Ivanović dodaje da će inicijativa koju sada budu podneli uroditi plodom i da će grad izaći u susret zahtevama osoba sa invaliditetom.

„Savet traži da se broj parking mesta poveća za 30 odsto, a posebno insistira na tome da ta mesta budu u prvoj gradskoj zoni jer se tu nalaze gotovo sve institucije u kojima oni završavaju svoje poslove i nephodna su im parking mesta“, kaže Jordan Ivanović.

On dodaje da je pravilnikom tačno predviđeno koliko parking mesta za osobe sa invaliditetom može da bude pored svake institucije.

„Sve zavisi od institucija, ali se radi o jednom ili dva parking mesta“, kaže Ivanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com