Društvo

Rotari klub Niš pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za donaciju medicinskog aparata Kliničkom centru

Rotari klub Niš pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu medicinskog aparata Sentinel koji će biti doniran niškom Kliničkom centru.

Tim povodom u ponedeljak, 23. septembra, Rotari klub Niš bio je domaćin svih niških rotarijanaca.

Predsednik Rotari kluba Niš Nenad Jovanović ugostio je oko šezdeset niških rotarijanaca i predstavio im je humanitarnu akciju.

Guverner Ljiljana Lainović i predsednik Nenad Jovanović; Foto: Rotari klub Niš

„Povod okupljanja je akcija prikupljanja novca za kupovinu medicinskog aparata Sentinel koji se koristi kod karcinoma dojke. Akciju radi Rotari klub Niš, u pitanju je global grant, jer novac doniraju i drugi klubovi i distrikti. Za sada je trenutno na nivou Srbije, ali očekujemo sponzorstva i drugih klubova“, rekao je Jovanović.

On je dodao da je akcija pokrenuta pre par meseci, kao i to da su skupu prisustvovali i distrikt guverner Srbije i Crne Gore Ljiljana Lainović i dolazeći guverner Danilo Ljevnajić.

„Do sada smo sakupili već oko 30 hiljada dolara, od ukupno pedeset. Očekujemo da do kraja godine završimo tu akciju“, kazao je predsednik Rotari kluba Niš Nenad Jovanović.

On je na kraju dodao da je Rotari klub udruženje poslovnih i profesionalnih ljudi širom sveta, okupljenih sa ciljem pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenju dobre volje i mira u svetu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com