Društvo

Rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže prioritet za JKP “Naissus”

Veliki broj radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži očekuje JKP “Naissus” do kraja godine, kaže direktor tog preduzeća Igor Vučić. Ističe da je ovo preduzeće do sada uradilo ogroman posao da bi građani Niša imali normalno vodosnabdevanje. Ističe da je prioritet ovog preduzeća rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže, ali postavljanje nove, pre svega na seoskom području.

Vučić podseća da je samo stavljanjem u funkciju izvorišta Pešter i postavljanjem 1800 metara  vodovodne cevi do rezervoara Miljkovac obezbeđeno desetak sela sigurnim vodosnabdevanjem.

“Trenutno završavamo radove na izvorištu Vrelo. U pitanju su vodovodni sistemi četiri sela, Vrelo, Paligrace, Donja Trnava i Velepolje. Zamenjeni su stari i stavljeni vodomeri sa daljinskim očitavanjem. Ovim ova sela obezebđujemo vodom gde trenutno popodne nemaju vodu ili je imaju  minimalno što će uskoro biti rešeno”, zaključuje Igor Vučić.

Naissus će raditi i na rekonstrukciji dotrajale vodovodne mreže. Direktor kaže da i za to postoji lista prioriteta.

“Pored uvećanog broja havarija koje imamo  u samom gradskom jezgru i po selima uspevamo da izvršimo i određene rekonstrukcije kao što je naselje Šljaka. Ovih dana ugovaramo i počinjemo da radimo treću fazu u ovom naselju”, kaže Igor Vučić i dodaje da se završetak radova očekuje u avgustu.

Vučić najavljuje i radove u Sečanici nakon kojih će 250 domaćinstava imati uredno vodosnabdevanje.

“U ovom selu je teren zahtevan za rad, ali mislim da ćemo u septembru ući u Sečanicu i odraditi taj deo posla”.

Pored rekonstrukcije vodovodne mreže počeli su pripremni radovi na  kanalizacionoj mreži u Popovcu.

“Uskoro sa celokupnom mehanizacijom ulazimo i u Železničko naselje, prvi i četvrti prilaz. Radi se i Sjeničkoj ulici u Komrenu.Tu ćemo završiti nedostajući deo fekalne kanalizacije i na taj način ćemo zaokružiti  infrastrukturu u tom naselju”, kaže Vučić.

Deo radova koje ovo preduzeće obavlja odnosi se na poverene poslove od strane grada Niša.

“U pitanju su radovi koji su povezani sa redovnim održavanjem saobrćajnica. Kada se radi na asfaltiranju ulica prvo se na terenu pojavljuju naši radnici koji menjaju instalacije, poput Šumadijske ulice. Do kraja godine radićemo u nekoliko novih ulica ulica. To su Miloša Đorića u Komrenu, radi se o novom priključku zgrade za izbeglice”, kaže Vučić i dodaje da je ove godine bilo dosta aktivnosti.

JKP “Naissus” obeležilo je nedavno 82. godišnjicu rada. Od tada do danas izgradilo se oko 1.500 kilometara vodovodne i 700 kilometara kanalizacione mreže. U vodovodni sistem Niša utkano je svo znanje stručnih ljudi da bi mi danas imali ispravnu vodu za piće i normalno vodosnabdevanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com