Društvo

Radovanović: Za probijanje rokova odgovaraće svi u lancu!

Kaznene penale dobiće svi koji su odgovorni za kašnjenje u završnim radovima na novom niškom Kliničkom centru, rekao je medijhima direktor KC, Zoran Radovanović. On je naglasio da posao mora da se završi i da na gradilištu intenzivno radi 500 radnika. Rok za završetak KC Niš bio je 27. mart, pa je pomeren za maj, ali su do sada svi rokovi probijeni.

U izjavi za medije Radovanović je naglasio da će kroz uvtrđivanje lanca odgovornosti biti kažnjeni izvođači radova, ali i oni koji su vršili nadzor radova.

“Mnogi su probali da iskoriste ovaj kapitalni objekat za svoje političke interese. Puno mojih kolega lekara, koji su bili na visokim funkcijama, su svesno ili nesvesno kočili i opstruirali ovaj postupak. Ono što je bitno da će KC Niš biti završen znog Nišlija, juga Srbije i cele Srbije”, istakao je u izjavi za Telegraf.

Upitan da li će biti formirana posebna radna grupa koja će se baviti završetkom KC Niš, on je rekao da je na inicijativu premijera (Aleksandra Vučića) i ministra zdravlja (Zlatibora Lončara) urađena analiza gradilišta i da je zaključeno da nedostaje koordinacija, te da će biti formiran tim koji će pomoći da se koordinira i da se prati radovi kako bi se posao završio do kraja, prenosi Telegraf.

Komisija za zaštitu ponuđača u postupku javnih nabavki odbila je žalbu jedne kompanije na tender za nabavku opreme, dodao je Radovanović i ponovio da je postupak nabavke opreme u toku, da se radi o najsavremenijoj u Evropi i da treba da stigne u Niš za nekoliko nedelja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com