Kultura

Promocija knjige “Kako sam autostopom stigao do Ginisa” u okviru letnjeg festivala u Niškoj Banji

 U Niškoj Banji u okviru letnjeg festivala subotu, 10. jula od 19 sati, održaće se  druga po redu promocija knjige  “Kako sam autostopom stigao do Ginisa” autora Dragana Aranđelovića Arčija.

Pola veka putovanja Evropom Nišlije Dragana Aranđelovića Arčija objedinjeno u 18 inspirativnih i autentičnih priča, stalo je u knjigu koju je izdao “Deli prostor”.  Promocija će se održati na šetalištu u centralnom delu Niške Banje.

Prva zvanična promocija knjige  u Nišu bila je održana  je 1. jula u dvorištu Banovine, a sada je to predviđeno u okviru Velikog letnjeg festivala u Niškoj Banji.

Na promociji knjige pored autora Dragana Aranđelovića, govoriće profesorka dr Vesna Anđelković,  sa Filozofskog fakulteta u Nišu i  Vladan Vanja Stanojević, pisac i rok hroničar.

“Dragan Aranđelović Arči putuje autostopom na koncerte od 1971. godine, punih 50 godina i za to vreme  doživeo je najneobičnija iskustva koja je rešio da pretoči u knjigu. Ovo izdanje je svojevrsna putopisna priča o odlascima na koncerte i festivale, o hobiju i načinu razmišljanja koji je prerastao u filozofiju života koja je za današnji način funkcionisanja i posebno za mlade ljude neuobičajena i čini se sasvim nedokučiva i egzotična”, navode izdavači knjige.

Novac za objavljivanje je prikupljen kroz uspešnu kampanju u kojoj su zainteresovani građani i firme donirali. Podršku ovoj inicijativi pružila je i Lokalna fondacija Niš.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com