Hronika

Produžen pritvor bivšem direktoru Gerontološkog centra Niš

Bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu Milanu Stevanoviću, koji je osumnjičen za širenje zarazne bolesti Covid-19 u tom centru, Apelacioni sud u Nišu produžio je pritvor za mesec dana, odnosno do 4. oktobra, piše Beta.

Stevanović je uhapšen sredinom aprila, a i dalje je u toku istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

Apelacioni sud u Nišu već je produžavao pritvor Stevanoviću zbog mogućeg uznemirenja javnosti, eventualnog uticaja na svedoke i zato što je za delo za koje je osumnjičen predviđena kazna veća od 10 godina zatvora.

Na saslušanju nakon hapšenja, Stevanović je negirao krivično delo za koje se tereti.

Osumnjičen je da nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti COVID 19, usled čega je u Gerontološkom centru zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

Zvanične institucije još nisu saopštile koliko je korisnika Gerontološkog centra preminulo usled infekcije korona virusom. Nezvanično, preminulo je više od 50 korisnika tog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A šta se desi sa odgovorima ili neodgovornima za smrt tri trudnice za mesec dana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com