Zdravlje

Posle više od godinu dana prva transplantacija bubrega na Klinici za kardiohirurgiju

Na klinici za kardiohirurgiju UKC Nis ponovo je nakon 16 meseci pauze koju je nametnula pandemija Covid-19 uradjena transplantacija bubrega. Bubreg je pacijentu donirala sestra i time mu podarila novi život.

 

“Milica, sestra pacijenta je dala bubreg svom bratu Dušanu. Operaciju je uspešno izveo tim Klinike za kardiohirurgiju i pacijentu su se za samo tri dana parametri koji pokazuju funkciju bubrega normalizovali. Dušan će imati potpuno normalam život i vise mu neće trebati hemodijaliza”, istakao je direktor klinike dr Dragan Milić.

Urađena transplantacija pokazuje i snagu Univerzitetskog kliničkog centra, kazao je Milić i dodao da bi se operacija uspešno obavila bilo je neophodno učešće velike ekipe od oko 30-40 članova. On je zahvalio svima koji su se angažovali da bi ova transplatacija bila uspešna.

“Svi mi zajedno želimo Dušanu i Milici sve najbolje u životu i molimo sve one koji budu u prilici da pomognu transplantacioni program jer na transplantaciju bubrega u Srbiji čeka vise od 1000 ljudi”, apelovao je dr Milić.

Direktor klinike je na kraju rekao da svi zajedno možzemo mnogo, asami svakako manje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com