Hronika

Pokrenuta istraga protiv vozača kombija zbog udesa kod Aleksinca; Vozio u pijanom stanju?

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor od 30 dana vozaču kombija D. J. (45) iz Niša. On se sumnjiči da je 30. septembra u 21.50 na auto-putu Beograd – Niš kod Aleksinca naleteo na automobil marke “golf” i izazvao težak udes u kojem su poginule majka i beba, dok su dve osobe povređene.

“Osumnjičenom D. J. je nakon saslušanja određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke ako se bude našao na slobodi, a drugi osnov za određivanje pritvora je to što je za krivično delo za koje je sumnjiči zaprećena kazna od preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela koje mu se stavlja na teret su takvi da mogu dovesti do uznemirenja javnosti koje je takvog intenziteta da može ugorziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka”  ističe portparol Višeg suda u Nišu Iva Popović-Knežević.

Vozač kombija: Ne sećam se kako je došlo do nesreće, bio sam pijan

Kako saznajemo, D. J. je prilikom saslušanja rekao da se ne seća svih detalja jer je bio veoma pijan. On je objasnio da je toga dana dovezao koleginicu iz Aleksinca u Niš da nešto kupi gde, kako sam tvrdi “ni sam ne zna koliko je vodke popio“.

On je koleginicu vratio u Aleksinac i zatim nastavio put Niša. Kada se vraćao, prešao je na zaustavnu traku i udario u „golfa“ u kome se nalazila četvoročlana porodica i tom prilikom usmrtio četvoromesečnu bebu Dunju i njenu majku Jovanu (28).

On je još dodao da nije imao nameru da pobegne nego nije bio svestan šta radi, kao i da mu saobraćajac nije dozvolio da se vrati do mesta nesreće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com