Društvo

Počinju prijave za nagradu “11. januar”

Upravo kreće konkurs za dodelu najvišeg priznanja Grada Niša “11. januar” za ovu godinu.

Komisiju koja će odabrati najbolje čine predstavnici Grada, Univerziteta, Vojske Republike Srbije i Srpske pravoslavne crkve.

Javni poziv važi od prvog decembra i trajaće petnaest dana.

Ukupan iznos nagrada je 500 hiljada dinara a svečana sednica i dodela biće održana 11. januara naredne godine, na Dan oslobođenja Niša od Turaka, u Oficirskom domu.

“Nagrada mora da ostane depolitizovana i da kriterijumi budu dodatno podignuti, kako bi ovo najznačajnije gradsko priznanje dobili oni koji to najviše zaslužuju”, istaknuto je od strane Komisije za nagrade Grada Niša, kojom predsedava Rade Rajković, predsednik Skupštine Grada.

Nagrada „11. januar“ je najviše priznanje Grada Niša, koje se dodeljuje za izuzetna dostignuća, koja čine doprinos afirmaciji grada u privrednim, društvenim i drugim oblastima značajnim za Grad Niš. Nagrada uključuje, osim od novčanog dela, i povelju i statuetu, a imena ovogodišnjih dobitnika biće poznata u poslednjoj nedelji decembra ove godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com