Društvo

Počinje ArtFemine festival

X ArtFemine festival – Festival feminističkog aktivizma i umetnosti počinje u subotu 1. jula i trajaće narednih sedam dana.

U okviru festivala biće organizovane edukativne i kreativne radionice, predstava, promocije knjiga, stand up show, izložba likovnih radova umetnica, predavanje o rodno osetljivom jeziku, razgovore o ženama i ženskom telu…

Radionice su za devojčice, devojke i žene, dok su sve druge aktivnosti otvorenog tipa, a sve najave za aktivnosti možete da pratite i preko društvenih mreža Centra za devojke.

 

Od 2014. postoji festival ArtFemine. ArtFemine – Festival feminističkog aktivizma i umetnosti u organizaciji Centra za devojke. Festivalom ArtFemine otvaramo feministički prostor za povezivanje, osnaživanje, delovanje, druženje aktivistkinja, teoretičarki, umetnica, sugrađana/ki i gošći iz zemlje i regiona. Posebno važan aspekt  u okviru ArtFemine festivala je povezivanje i osnaživanje feminističkog podmladka u zemlji i regionu. Festival smatramo veoma važnim, jer se u Nišu malo promoviše ženska umetnost, aktivizam i stvaralaštvo, ističu u niškom Centru za devojke.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com