Društvo

Otvoren konkurs za upis u vojne škole

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis u vojne škole koji je otvoren do 31. marta.

Za učenika Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole “1.300 kaplara” u Beogradu pravo prijavljivanja imaju dečaci i devojčice rođeni 2007. godine ili kasnije.

Kandidati za Vojnu gimnaziju, koji ispunjavaju uslove konkursa, moraće da savladaju proveru fizičke sposobnosti, kao i testove znanja iz matematike i srpskog jezika i književnosti. Pored toga, obaviće se psihološka i medicinsko-zdravstvena procena, kao i bezbednosna provera svih kandidata.

Konkursom je predviđen upis za 175 budućih kadeta Vojne akademije i 17 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 75 učenika opšteg smera i 30 učenika vazduhoplovnog smera Vojne gimnazije i 65 učenika Srednje stručne vojne škole.

VIŠE INFORMACIJA na sajtu Ministarstva odbrane OVDE

Učenici nakon završenog školovanja u Vojnoj gimnaziji u obavezi da nastave školovanje u Vojnoj akademiji, a da se nakon završenog školovanja u Srednjoj stručnoj vojnoj školi “1300 kaplara” primaju u Vojsku Srbije u svojstvu profesionalnog podoficira, u činu vodnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com