Društvo

Šest hiljada brucoša manje: Mesta ima za sve kandidate na Pravnom fakultetu

Univerzitet u Nišu raspisao je konkurs za upis studenata za školsku 2024/2025 godinu, mesta ima za ukupno 4.632 brucoša, biće mesta za sve jer je ovo gneracija sa mnogo manje kandidata.

Filozofski upisuje 640, Elektronski fakultetu 600 dok će Prirodno-matematički fakultet ove godine upisati 326 studenata na budžetu i još toliko ako žele da studije prve godine plate sami.

Uglavnom je na fakultetima ostala prošlogodišnja visina školarine, a cene se kreću i do 150.000 dinara za samofinansirajuće brucoše na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu.

Mesta će biti za sve, jer generalno ova generacija broji manje kandidata.

Ovakvi padovi u broju kandidata dešavaju se ciklično u zavisnosti od društvenih prilika tadaikod nas i u svetu, pojašnjavaj nam dobri poznavaoci prilika.

„Očekujemo 350, 360 studenata što je u odnosu na neke druge fakultete značajna brojka. Problem u ovoj generaciji je što je šest hiljada dece manje u odnosu na generaciju koja je upisivala lane, to može delom da se odrazi na broj kandidata koji se upisuju i kod nas. Ako dostignemo brojku od prošle godine bićemo zadovoljni“, rekao je za Niške Vesti dr Nebojša Raičević, dekan niškog Pravnog fakulteta.

Zašto je za sigurnu budućnost dobro upisati baš Pravni fakultet u Nišu pogledajte u razgovoru sa prvim čovekom ove visokoškolske ustanove.

Upis je u toku, a više informacija na ovu temu možete da pronađete na sajtu PRAVNOG FAKULTETA.

Na ukupno 14 fakulteta niškog Univerziteta ima 3.292 mesta za studente na budžetu i 1.340 samofinansirajućih.

Prijavljivanje kandidata je počelo i trajaće još nekoliko dana, prijemni su zakazani za kraj ovog meseca.

Konkurs sa informacijama o prijavi i prijemnim ispitima na svim fakultetima niškog Univerziteta, studijskim grupama i školarinama možete da pročitate OVDE.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Unistice nas privatni fakukteti.Dva studenta,stan,hrana putni troskovi ,skolarina ,padanje ispita itd.Ovi na privatnom plate ,nista ne znaju ne idu na predavanja i prolaze.Na kraju kad se zaposle deca ista plata.Mi kojima su deca na drzavnom fakultetu ispadamo magarci

  2. Pa nije ni čudo kad se vecina izivljava na studentima i ubija elan i motivaciju za ucenje ,ne prepoznaju se pravi talenti i dalje je prisutna korupcija iza kulisa tek ce brojka da se smanjuje ako se nastavi tim putem .

  3. Kada su poslednji put zaposlili asistenta na Pravnom u Nišu? Koliko se im plate prema izveštajima DRI? Koliko su plate diplomiranih pravnika sa položenim pravosudnim ispitom? Koliko je pravnika na birou.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com