Politika

Opozicione partije u Nišu se ujedinile u borbi za aerodrom “Konstantin Veliki”

Opozicione stranke i pokreti u Nišu će i u narednim danima biti uz građane Niša u pravednoj borbi da se sačuva imovina Grada i ne dozvoli da Republika preuzme svojinska i upravljačka prava, sertifikate i sve ugovore niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ u koji su Nišlije ulagale tokom više decenija, navodi  se u saopštenju koje je potpisalo deset opozicionih stranaka i pokreta.

Bahata i nesposobna naprednjačka vlast u Nišu i njeni skupštinski sateliti objavili su prethodnih dana svoje sramne i za građane ponižavajuće namere da, bez ikakve ozbiljne studije a ni ekonomske procene, poklone Republici niški Aerodrom, i time najbezočnije svoje partijske interese stave iznad interesa Nišlija i Niša, ističu.

Građani Niša su i dosadašnjim protestima pokazali da ne veruju besmislenoj tvrdnji republičke vlasti da želi da preuzme uspešni niški Aerodrom, da bi njime bolje upravljala od Nišlija, a nakon što je beogradski Aerodrom ustupila francuskom koncesionaru, a koji upravlja i Aerodromom u Prištini.

O uspešnosti Vladinog upravljanja govori i najavljeno istupanje „Etihada“ iz „istorijskog ugovora“ kompanije „Er Srbija“ koje će nakon ogromnih subvencija postati još jedan ekonomski promašaj, naglašaju opozicione partije.

Ponižavajućem udvorništvu lokalne vlasti pridružio se i predsednik svih građana Srbije , Aleksandar Vučić svojom izjavom na RTS-u o „tupavim protestima“ Nišlija protiv predaje Aerodroma. Pogotovu su za Nišlije uvredljive tvrdnje da oni koji protestuju „neće Srbiju u Nišu“ i da će poklanjanje Aerodroma Republici biti samo prenos iz „jedne u drugu društvenu svojinu“.
Nišlije ne žive u neprijateljskoj državi, gospodine Predsedniče!
Predsednik Republike Aleksandar Vučić najavio je svoj dolazak u Niš za sredu 25.aprila, kako bi po drugi put otvorio subvencionisanu kompaniju „Leoni“, preuzimajući, po ko zna koji put, nadležnosti člana Vlade.

Zbog svih poniženja od strane udvoričke lokalne vlasti, kao i zbog uvreda ohole republičke vlasti, oličene u izjavama Predsednika Republike Aleksandra Vučića, podržavamo protest građana Niša za odbranu Aerodroma „Konstantin Veliki“ u sredu 25.aprila u 18 sati na trgu Kralja Milana.

Potpisnici ovog Saopštenja najavljuju i protest na dan kada bude zakazana sednica Skupštine Grada na kojoj će se odlučivati o sudbini našeg Aerodroma.

Oni su najavili i Tribinu u Skupštini Grada, na koju će pozvati sve niške odbornike i zatražiti od svakog pojedinačno da glasa protiv poklanjanja niškog Aerodroma i pozvati ih na odgovornost pred ovom i svim budućim generacijama Nišlija.

Samo ujedinjeni interesima našeg Grada možemo da sačuvamo DOSTOJANSTVO I NIŠKI AERODROM.

Saoštenje su potpisale:

Demokratska stranka
Dveri
Dosta je bilo
Levica Srbije
Narodna stranka
Niška inicijativa
Nova stranka
Pokret slobodnih građana
Pokret za preokret
Socijaldemokratska stranka

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com