Zdravlje

Odlične vesti iz UKC Niš: Oporavlja se dečak koji je teško povređen u seči šume

Jedanaestogodišnji dečak koji je u nedelju zadobio tešku povredu glave dok je sa ocem bio u seči šume je bolje i s obzirom na poboljšanje zdravstvenog stanja danas je iz jedinice intenzivnog lečenja Klinike za anesteziju prebačen u odeljenje Klinike za neurohirugiju.

 

„Dečak je bolje, tako da više ne mora da bude u intenzivnoj nezi. U daljem toku lečenja, majka će moći da bude uz njega“, kazali su u UKC Niš.

Dete je u seči šume zadobilo prelom lobanje i krvarenje u mozgu i najpre je zbrinuto na odeljenju reanimacije a zatim po odluci neurohirurga, u jedinicu intenzivnog lečenja Klinike za anesteziju.

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora, povređeni dečak je iz Gadžinog Hana, a povređen je u šumi koja se nalazi pored puta Gadžin Han-Čagrovac.

„Dečak je pošao sa ocem u seču šume jer je želeo da mu pomogne. Na raspustu je, pa da ne bi sedeo i dosađivao se kod kuće. Dete nije kao što se priča povređeno dok je čovek obarao testerom stabla. Čovek je oborio drva koja je planirao i isekao ih je na cepanice od po metar. Dete je povređeno kada su ta metrovska drva ubacivali u drvarku. Tada se jedno drvo odbilo od drugog drveta i udarilo dečaka“, rekao je naš sagovornik upoznat sa nezgodom.

Više javno tužilaštvo u Nišu prikuplja obaveštenja kako bi se rasvetlile sve okolnosti pod kojima je jedanaestogodiš dečak u nedelju, 20. avgusta zadobio teške povrede povrede glave prilikom seče šume.

Po nalogu tužilaštva izvršen je uviđaj i u toku je prikupljanje daljih neophodnih obaveštenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com