Promo vesti

Odabrani filmovi sa Berlinala 2019. u bioskopu Cineplexx Niš

Osmi po redu Gete FEST, održaće se u bioskopu Cineplexx Nišu periodu od 24. do 29. oktobra. Ovogodišnja selekcija nudi izbor od 10 filmova sa Berlinala kroz koje se prožima tema krize u političkom, socijalnom, klimatskom/nuklearnom, ekonomskom, egzistencijalnom, emotivnom i stvaralačkom smislu. Po starom dobrom običaju na festival dovodimo kako debitantska ostvarenja tako i velikane nemačke kinematografje. Karte su u prodaji po ceni od 150 dinara.

Festival počinje komedijom ,,25km/h” koja probija žanrovske klišee, iznenađuje scenama i neobično ozbiljnim razmatranjem tema o životu smeštenom u kolorit Švarcvalda. Narednog dana, očekuju nas filmovi ,,Samo obična žena” zasnovan na istinitoj priči koja se dogodila 2005. Godine u Nemačkoj, o devojci koju su ubila njena braća i ,,System crasher” dobitnik Nagrade Srebrni medved i kandidat za nagradu Oskar, koji nam donosi priču o devetogodišnja Beni koja s neobuzdanom energijom traga za ljubavlju, bacajući u očaj sve oko sebe. Slede filmovi ,,Melanholična devojka” i ,,Gunderman” dobitnik Nemačke flmska nagrade 2019. u šest kategorija: najbolji igrani flm, najbolja režija, najbolji scenario, najbolja glavna muška uloga, najbolja scenografja i najbolji kostim.

Film ,,Lara” donosi nam priču o Lari koja na svoj šezdeseti rođendan treba da prisustvuje najvažnijem koncertu svog sina, profesionalnog pijaniste, ali nikako ne uspeva da stupi u kontakt sa njim. Ovaj film je nemačka institucija za ocenjivanje filmova i medija ocenila kao „naročito vredan”. Film ,,Golman Trautman” je istinita priča o nemačkom fudbaleru Bernu Trautmanu, koji tokom Drugog svetskog rata dospeva u britansko zarobljeništvo. Dobitnik je Bavarske filmske nagrade u kategoriji produkcije. Film ,,Bio sam kod kuće” dobitnik je nagrade Srebrni medved na ovogodišnjem Berlinalu, za najbolju režiju. Sledi film ,,Atlas” koji nam donasi priču o porodičnim odnosima u krajnje opasnim okolnostima. Posledenjeg dana festivala biće prikazan film ,,Vakersdorf” koji je dobitnik Nemačke flmske nagrade 2019. u kategoriji najbolja flmska muzika a od strane Nemačke institucije za ocenjivanje flmova imedija ocenjen kao „naročito vredan“.

Sve projekcije filmova u okviru GETE FEST-a, biće održane u bioskopu Cineplexx Niš u Stop Shop ritejl parku u periodu od 24. do 29. oktobra, u sali 5.

Cena ulaznice za projekcije filmova Gete FEST-a iznosi 150 dinara.

PROGRAM GETE FEST-A CINEPLEXX NIŠ

Četvrtak, 24. 10. otvaranje
25 km/h – 20h

Petak, 25.10.
Samo obična žena – 19h
System Crasher – 21h

Subota, 26.10.
Melanholična devojka – 19h
Gunderman – 21h

Nedelja, 27.10.
Lara – 19h
Golman Trautman – 21h

Ponedeljak, 28.10.
Bio sam kod kuće – 19h
Atlas – 21

Utorak, 29.19. zatvaranje
Vakersdorf – 20h

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com