Društvo

Od oronule zgrade žele prodavnicu. Prikupljaju se potpisi, najavljen još jedan protest na Delijskom Visu

Sotirovski: Grad nema mogućnosti da nekoga natera da napravi negde prodavnicu

Nakon što su stanovnici Delijskog Visa protestovali zbog neasfaltiranih ulica, žitelji ovog dela Niša najavljuju još jedan protest za subotu 30. septembar od 17 časova. Udruženje Radne akcije Delijski vis organizuje protest zbog problema koji imaju sa prodavnicom.

“Na protestu ćemo izraziti nezadovoljstvo zbog nebrige gradskih institucija za naše naselje. Želimo da ovaj skup pošalje poruku da gubimo strpljenje i da je samoposluga prioritet našeg naselja. Takođe, želimo da ovo bude prilika za iznošenje svih ostalih problema našeg naselja. Ne želimo da ovo bude još jedna priča lažnih obećanja. Borba počinje, a epilog svi željno iščekujemo”, kazali su u udruženju Radne akcije Delijski vis Niš, koje se u poslednje vreme istaklo sa brojnim akcijama koje su vezane za uređenje mesta u kojem žive.

Oni kažu da su proteklog vikenda sproveli i anketu o zainteresovanosti za izlazak na protest. Skupljani su potpisi za obnovu samoposluge za peticiju, a za samo dva sata Udruženje Radne akcije Delijski vis Niš je skupilo preko dvesta potpisa.

“Simbolično su na platnu nacrtani znakovi koji predstavljaju potrebe o kojima smo već pričali i mnogo puta ih pominjalji.  Ovaj protest je za lokalne probleme i želimo da naglasimo da svako treba zaboraviti na bilo kakve političke podele i politikanstvo i da izađe i da podršku za stvari koje bi nam olakšale svakodnevni život”, kazali su medijima.

Da podsetimo, meštani naselja Delijski vis su prošle nedelje izašli na ulice i na sat vremena blokirali saobraćaj na raskrsnici ulica Marina Držića i Svrljiškog partizanskog odreda. Traže asfaltiranje ulica, rešavanje problema sa kanalizacijom, osvetljenje i celokupno uređenje naselja. Gradonačelnica Niša je poručila da se time ništa ne rešava, već navodi da je neophodno da prvo razgovaraju sa njom ili predsednikom opštine.

Grad Niš nema mogućnosti da bilo koga natera da otvori samoposlugu niti je to u našoj mogućnosti i moći da mi možemo da otaramo samoposlugu u naseljima. Onog trenutka kada bude interesovanja da neko želi da uloži u to Grad će dati saglasnost, jer mi ipak kao grad od toga privređujemo“, poručila je gradonačelnica Niša.

Samoposluga „9.maj“ kod Bogolsovije je napuštena i sva je oronula. Zgrada ima 800 kvadrata i pripada Gradu. Ima upotrebnu dozvolu i celikupnu drugu dokumentaciju, ali, nažalost, prokišnjava i propada.

Naselje Delijski Vis ima oko 20.000 stanovnika. Do najbliže pošte, apoteke ili ambulante pešače oko dva kilometra. Objekat je veliki i pokrio bi potrebe građana. Potrebna je samo dobra volja, smatraju stanovnici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Unutarstranacka borba, dva klana iz sns , a protiv Sotirovske, unistiteljke Nisa ! Zna se ko je vodi a prost narod od toga nece imati nista !

  2. Нормално би било обновити ову самопослугу у интересу окружења а не правити промашене инвестиције са мостом, фонтаном, рушењем Цветне и Б. Буха пијаце, кићењем платоа Гр. куће итд.

  3. Да ли грађани знају у ком систему живе ?!. Гласали су за капитализам ! Било би боље да реше питања депонија на протестима него што блокирају живот другима !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com