Sport

Novo zlato za Uroša Mitrovića na Balkanskom šampionatu!

Uroš Mitrović, član KBS Naisus-a i Tehničke reprezentacije Srbije, okitio se zlatnom medaljom i poneo titulu prvaka Balkana na Balkanskom šampionatu u Rumuniji.

“Ovo mi je peto učešće na Balkanskim prvenstvima a prvo u seniorskoj konkurenciji, koja važi za najjaču. Iako je postojala mogućnost učešća i u seniorskom timu, nastupio sam samo u pojedinačnim disciplinama, kako standardnih formi tako i formi slobodnog stila” rekao je prvak Balkana.

Mitrović je istakao da smatra da je za neosvajanje medalje i loš plasman i u standardnim formama, razlog jaka konkurencija, ali i nedovoljno iskustvo sudija.

“Daleko sam uspešniji bio u formama slobodnog stila, gde sam uspeo da odbranim, doduše juniorsko, prošlogodišnje zlatno odličje iz turskog Jedrena i ponovo se popnem na najviši stepenik pijedestala” istakao je Uroš.

Pored Uroša, medaljom su uspeli da se okite i nekolicina članova srpske reprezentacije, i to:

– Miloš Petković (pojedinačno seniori) – 1.mesto,
– Filipović-Petković (seniorski par) – 3.mesto,
– Anđelija Milovanović (pojedinačno seniorke) – 3.mesto,
– Maja Babić (pojedinačno juniorke) – 3.mesto,
– Babić-Tošić (junioski par) – 3.mesto.

Članove “KBS Naisus” u narednom periodu očekuje Prvenstvo do 21 godine, Kup Srbije, Otvoreno prvenstvo Vojvodine i međuranodni seminar u Sofiji.

I pored pojedinačnih uspeha, najlošiji ekipni plasman

Glavni trener kluba Nebojša Anđelkovć ističe da je Srbija u ekipnom plasmanu zauzela 3.mesto, što predstavlja neuspeh, odnosno do sada najlošije kotiranje na Balkanskim šampionatima od kako su forme uvrštene kao disciplina na ovom takmičenju.

“Zadovoljan sam uspehom koji je postigao naš Uroš jer je time po ko zna koji put potvrdio da nije slučajno stipendista Grada Niša ali je takođe i poražavajuća činjenica da se upravo Grad Niš oglušio o naše uspehe te jednim delom snosi krivicu zbog čega se nije vratio sa još kojom balkanskom medaljom. Međutim, to je samo delić problema sa kojim se mlađani Uroš susreo, pošto je novac za učešće na Balkanskom prvenstvu ove godine pao na teret Kluba odnosno Uroša kao reprezentativca” rekao je Anđelković.

Nebojša još dodaje da uz reprezentativce Srbije nisu bili aktuelni treneri Tehničke reprezentacije, a na takmičenju nije uzela učešće ni sudijska komisija za forme.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com