Sport

84 odličja za KBS Naisus tokom dva vikenda

Klub borilačkih sportova „Naisus“ je u dva prethodna vikenda učestvovao na tri takmičenja, Državno prvenstvo za kadete, Grmeč Open prošlog i Tehnička liga Grada Niša minulog vikenda i osvojio čak 84 odličja – 35 zlatnih, 26 srebrnih i 23 bronzana.

Prvi put je u Srbiji korišćen težinsko-visinski sistem razvrstavanja takmičara.

“Nakon nedovoljnog rezultata na Prvenstvu Srbije za kadete, usledilo je daleko bolje međunarodno takmičenje – Grmeč Open (04.jun). Broj takmičara nije bio na zavidnom nivou jer je prethodni dan održano državno prvenstvo. Ali to nije umanjilo kvalitet takmičara niti postignuti rezultat. 9-očlana ekipa KBS Naisus-a uzela je 10 odličja – 6 zlatnih, 3 srebrna i 1 bronzano. Pored toga Ljiljana Nikolić je proglašena za najbolju kadetkinju a Ilija Ničić za najboljeg juniora. Takođe smo probali i neke nove takmičare. I ove medalje predstavljaju dokaz čelnicima Grada i Opštine da i naša deca zavređuju veću finansijsku pomoć”, rekao je prvi čovek KBS Naisus-a “,Milan Anđelković.

 

“Kako nisam u svojoj imao protivnika, to sam prijavljen u težoj kategoriji. Pred sobom sam imao Davida Milankovića (TK Sparta – Novi Sad). Finale je bilo veoma zahtevno jer smo po jednu rundu dobili i on i ja. U finalnoj rundi sam uspeo da budem za malo bolji i time osvojim zlatnu medalju”, rekao je sa osmehom na licu Stefan Rašković.

Ljiljana Nikolić je nakon evropske školske medalje, učestvovala na državnom prvenstvu. Nedovoljna koncentracija i preveliki respekt prema protivnici, uticali su na poraz.

“Nakon poraza na Prvenstvu Srbije, otišla sam u Obrenovac. Rešena da prethodni dan zaboravim, dala sam sve od sebe. Prvo sam u formama pobedila veoma dobru i dobro mi poznatu Mašu Piper (TK Imperium – Zemun). Ova zlatna medalja dala mi je vetar u leđa. U finalnoj borbi na megdan mi je izašla Kalina Stojić (TK Galeb – Beograd). Ona je prvo dobila Nađu Gađanski (TK Kobra – Beograd). Analizom njene borbe sa trenerom smo napravili dobru taktiku. Upravo iz tog razloga sam prvu rundu dobila sa 12 poena razlike. U drugoj je daleko bolje parirala, ali sam se ipak ja popela na sam vrh pijedestala. Zbog toga sam i proglašena za najbolju kadetkinju turnira”, rekla je zadovoljno Ljiljana Nikolić.

Ljiljana Nikolić

U narednom periodu KBS Naisus očekuje polaganje za učenička zvanja. Od početka jula meseca pa tokom leta biće održavani treninzi kako bi spremni dočekali jesen. U okviru letnjih priprema u planu su kamp u Grčkoj (3.-8.jul) i kamp na Zlatiboru (17.-23.avgust).

Ekipu KBS Naisus-a na Tehničkoj ligi Grada Niša (galerija) činili su:

Teodora Petrović – 2 zlata i bronza,
Neda Mišić – 2 zlata i bronza,
Uroš Đorđević – zlato i 2 bronze,
Aleksej Filatov – srebro i 2 bronze,
Milica Dulanović – 2 zlata i bronza,
Neda Pavlović – srebro i 2 bronze,
Vanja Stojanović – srebro i bronza,
Ljubica Mitić – zlato i 2 srebra,
Vladana Josić – srebro i 2 bronze,
Danica Jovanović – srebro i 2 bronze,
Pavle Kostić – 2 zlata i 2 srebra,
Đurđina Stevanović – 3 srebra,
Sofija Stojković – srebro i bronza,
Vasilije Stevanović – 2 zlata i srebro,
Petra Stefanović – zlato, srebro, bronza,
Luka Olenik – zlato i 2 srebra,
Vasilije Petrović – zlato i 2 srebra,
Marko Vujović – zlato i srebro,
Ena Miladinović – srebro,
Lazar Jovanović – zlato i 2 bronze,
Strahinja Stojilković – zlato i bronza,
Stefan Rašković – zlato i 3 bronze,
Iskra Stojković – 2 zlata,
Teodor Mitić – 2 zlata i 2 srebra,
Maša Petković – zlato,
Mihajlo Ničić – zlato,
Tašana Petrović – 3 zlata,
Jelena Stevanović – zlato.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com