MerošinaRegion

Nova oprema i igračke za šest isturenih odeljenja PU Poletarac

Opština Merošina preko projekta Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje u saradnji sa ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, preko Svetske banke dobila je blizu pet miliona dinara za opremanje isturenih odeljenja vrtića PU Poletarac na teritoriji cele opštine.

Šest isturenih odeljenja vrtića Poletarac dobilo je potrebnu tehniku, didaktička sredstva, igračke i pribor za rad. Neke od prostorija su renovirane ugradjivanjem laminata, krečenjem, sređivanjem mokrog čvora.

“Osim uredjivanja i opremanja prostorija, sredstva iz projekta utrošena su i na radionice koje su organizovane za decu i roditelje”, kažu u ovoj Opštini i dodaju da je cilj radionice bio da se roditeljima, uglavnom socijalno ugroženih i romskih porodica, predoči značaj predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Rezultat ovih radionica, kojima je prisustvovalo 63 dece i 80 roditelja, je to da je 15 dece krenulo da pohadja neki od vrtića na teritoriji opštine Merošine.

Takođe, u saradnji sa partnerima na projektu, Domom zdravlja i Centrom za socijalni rad, posećeno je nekoliko romskih porodica, dete koje boluje od Daunovog sindroma iz Batušinca i jedno koje stanuje u hraniteljskoj porodici u Gradištu, navode u Opštini Merošina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com