Sport

NIŠLIJA SEDMI NA SVETSKOM KUPU U GIMNASTICI

Dušan Đorđević (25), član Gimnastičkog kluba „Niš“, osvojio je sedmo mesto u preskoku na Svetskom kupu u gimnastici, održanom u  turskom gradu Mersin. Učestvovala su 102 takmičara iz 26 država.

Rezultatom u Mersinu Đorđević se približio najboljim plasmanima niških gimnastičara na Svetskom kupu u ovom veku, koje je ostvario Miloš Paunović 2006. (treći u preskoku) i 2016. godine (čevrti na krugovima). Tada je u finalu bila i Jelena Stamenković (2016, preskok), a zatim je Dušan Đorđević debitovao 2020. godine u Zombateliju (Mađarska), plasmanom u finale u preskoku i parteru, disciplinama u kojima je aktuelni prvak države.Njih dvoje tada nije uspelo da preskoči osmo mesto.

“Nadao sam se i boljem rezultatu, jer sam u kvalifikacijama bio šesti. Skakao sam složenu „cukaharu“ sa okretima napred i nazad, što je predstavljalo težinu dovoljnu za vrhunski rezultat, ali sam oba puta u doskoku napravio grešku koja se na ovakvim takmičenjima ne oprašta. Nadam se da moja dva finala u dve godine najavljuju još bolje rezultate i nov priključak niške gimnastike svetskoj sceni”, kaže Dušan Đorđević.

Za očekivane bolje globalne rezultate bilo bi neophodno i da niška gimnastika ima povoljnije uslove za razvoj, kaže Đorđevićev trener, dr Saša Veličković.

“Niški klub radi u improvizovanim uslovima, u jednom krilu nekadašnje vojne šivare, gde za preskok ne postoji čak ni prostor za zaletište. Zbog toga smo Đorđeviću organizovali pripreme za Svetski kup u Kostolcu. Pošto nevolja ne dolazi sama, on se tamo povredio posle 15 dana i vratio u Niš, a na takmičenje otišao kao rekonvalescent. Ipak, važno je da niška gimnastika na ovaj način hvata korak sa svetom”, ističe trener.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com