Društvo

Niški turizam predstavlja se i Moskovljanima

Mart je mesec brojih Sajmova turizma širom Evrope, pa je tako i Turistička organizacija Niš (TON) predstavila potencijale i ponudu Niša na sajmovima u Bratislavi, Beogradu i Berlinu. Do kraja meseca TON će imati promociju turističke ponude Niša i u Moskvi, a od 29. do 31. marta biće organizator i tradicionalnog Sajma turizma u hali “Čair”.

Na sajmu u Moskvi učestvuju Turistička organizacija Srbije i Vojvodine, a prisutni su i Novi Sad, Beograd, Niš i Čačak. U glavnom gradu Rusije, predstavljaju se i banje, Atomska, Prolom i Lukovska banja, a od planina – Zlatibor.

Kako je Niškim Vestima rekao direktor Turističke organizacije Niš, Uroš Parlić, on nije posle Berlina otišao u Moskvu, jer ima puno posla u organiziciji  tradicionalnog  19. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora koji će se u Nišu održati od 29. do 31.marta u hali „Čair“.

Međunarodni sajam koji je održan prošle godine zabeležio je rekordni broj od 130 izlagača iz zemlje i iz regiona, podsetili su iz TON-a.

Svoju turističku ponudu predstavile su destinacije iz  Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske i Grčke, kao i brojne turističke agencije, turoperatori, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma, predstavnici sportsko – rekreativnog turizma, aktivnog odmora, organizatori manifestacija, kao i udruženja proizvođača suvenira.

“Nakon uspešnih rezultata 2017.godine, očekujemo da će na ovogodišnjem Sajmu, mnogi od njih ponoviti svoje učešće, a svoj dolazak najavili su i brojni novi izlagači iz regiona Balkana”, kazao je Parlić.

Pored aktivnog odmora kao osnovne teme Sajma i ove godine prateći događaj biće predstavljanje gastronomske i vinske ponude, što se pre svega odnosi na prezentaciju i degustaciju karakteristične lokalne kuhinje izlagača.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com