Društvo

Niška ekipa “Standardno veseli” druga u Srbiji u priremanju ajvara

Ekipa iz Niša “Standardno veseli” osvojila je drugo mesto na finalnom takmičenju “Izađi mi na teglu” koje je minulog vikenda održano u Beogradu.

Šestočlana niška ekipa preskočlila je kvalifikaciona takmičenja i učestvovala u finalu pošto je prethodnih godina ostvarila sjajne rezultate, Kapiten ekipe “Standardno veseli” Aleksandra Stanković istakla je da su oni ekipa sa najviše osvojenih nagrada za 10 godina, koliko takmičenje postoji, a svojim novim učešćem opravdali su poverenje organizatora.

Foto: Aleksandra Stanković

Za 10 godina mi smo se četiri puta plasirali u finalne i osvojili i osvojili dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Osvajali smo i nagrade na pratećim dešavanjima i takmičenjima, kao što je prvo mesto za najlepše uređen stand”, izjavila je Stanković.

Ona je podsetila da sve ekipe na takmičenju imaju iste uslove, a od umešnosti kuvara zavisi kakvog će ukusa biti poznati srpski kulinarski specijalitet.

Foto: Aleksandra Stanković

Organizator obezbeđuje papriku, ulje, so, šećer, drva i kazane, ali posle toga sami sve odlučujete kako ćete da spremate ajvar”, izjavila je Stanković.

Prema njenim rečima, ekupu “Standardno veseli” činili su ove godine Dejan Stanković, Maja Stojanović, Ivana Tomić, Tatjana Vučković, Srđan Cekić i ona kao kapiten. Pri tom, dodala je, niko od njih nije profesionalni kuvar, već su svi kuvari amateri.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com