Društvo

Niš sve više privlači strance

Pozitivan trend rasta turističkog prometa, koji grad Niš beleži poslednjih nekoliko godina, zadržao se i tokom  2018. godine. Prema saopštenju  Republičkog zavoda za statistiku u gradu Nišu u  2018. godini došlo do povećanja ukupnog broja turista za 15 odsto, pri čemu je broj domaćih povećan za 7,3 odsto, a broj inostranih povećan za 20 odsto u odnosu na 2017. godinu.

Podaci u kategoriji noćenja beleže povećanje za 12,3 odsto više turista nego u periodu januar – decembar 2017. godine, pri čemu se broj noćenja domaćih turista u 2018. godini povećao za 6,7 odsto, a broj stranih veći je za 18 odsto.

“Rast turističkog prometa je najbolji pokazatelj uspeha intenzivnog rada na promociji grada Niša na ključnim tržištima, u Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Slovačkoj, Rusiji, Turskoj, Bugarskoj i drugim zemljama”, kaže Uroš Parlić, direktor TON-a. “Iz ovih zemalja nam, prema zvaničnim statistikama,  i dolazi najveći broj turista”.

Ono što je posebno važno za razvoj turističke privrede u Nišu je da broj turista raste ne samo u letnjoj sezoni, kada ima najviše sadržaja za posetioce, već i u razdobljima pred i postsezone.

“Zbog čega TON planira nove kampanje i promocije kulturnog turizma, gastronomije i avanturističkog turizma na novim tržištima i integrisanju kvalitetnog turističkog proizvoda, kako bi turistička ponuda grada Niša bila u skladu sa savremenom turističkom potražnjom i izazovnim turističkim tržištem”, naglašava Parlić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com