DruštvoSport

Niš konačno dobija novu streljanu

Ministarstvo privrede odobrilo je gradu Nišu izgradnju savremene streljane u javnog poziva “Gradimo zajedno”, a procenjena vrednost tog objekta iznosi 112 miliona dinara, izjavio je na današnjoj sednici Gradskog veća Ivan Pavlović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Pavlović je rekao da će ponude firmi zainteresovanih za izgradnju biti otvorene 2. avgusta, a streljana bi trebalo da bude završena do oktobra naredne godine.

Grad Niš nikada do sada nije imao streljanu koja ispunjava uslove za organizovanje takmičenja, a prostor preko puta Skupštine grada Niša u kome treniraju članovi streljačkog kluba Niš 1881 je krajnje neuslovan.

“Od procenjenih 112 miliona dinara potrebnih za gradnju tog objekta, iz niškog budžeta biće izdvojeno maksimalno 70 miliona dinara, a ostatak iznosa obezbediće se iz pozajmice Evropske investicione banke”, rekao je Pavlović.

Pavlović je kazao da će streljana biti građena na prostoru između stadiona FK “Železničar” i bazena “Čair”, kao nadogradnja objekta čiji su temelji i prizemni deo izgrađeni još 1991. godine.

“U sklopu tog objekta predviđena je i izgradnja kuglane, ali kao komercijalnog sadržaja. Kuglana neće biti finansirana projektnim sredstvima”, rekao je Pavlović.

On je istakao da će nova streljana ispunjavati sve zahteve međunarodne streljačke federacije i biti jedan od najsavremenijih objekata tog tipa na teritoriji centralne Srbije.

Grad Niš nikada do sada nije imao streljanu koja ispunjava uslove za organizovanje takmičenja, a prostor preko puta Skupštine grada Niša u kome treniraju članovi streljačkog kluba Niš 1881 je krajnje neuslovan. Pavlović je kazao da su gradu Nišu u okviru projekta “Gradimo zajedno” odobrena još dva projekta i to izgradnja zaštitne konstrukcije nad vilom sa peristilom na arheološkom nalazištu Medijana i rekonstrukciju zidina niške Tvrđave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com