DruštvoEkonomija

Niš dobio više od četiri miliona evra bespovratnih sredstava

Niš je dobio više od četiri miliona evra bespovratnih sredstava koji će upotrebiti za projekte razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava.

Ovo je prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski sjajna vest za nas u Nišu i njegove građane koja je saopštena na konferenciji posvećenoj predstavljanju projekta za koji sredstva obezbeđuje država sa Francuskom agencijom za razvoj i Svetskom bankom u ukupnom iznosu od oko 300 miliona evra za 145 gradova i opština u Srbiji koji se realizuje do 2028. godine.

“Zahvaljujući bepovratnim sredstvima u Nišu ćemo imati mogućnost da ubrzano obnavljamo putnu infrastrukturu, da imamo nove biciklističke staze, uređenije trgove i više zelenila”, poručila je Sotirovski.

Foto: press služba gradonačelnice Niša

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji da je ovo do sada najveća pomoć lokalnim samoupravama, ali i insistirao na finansijskoj diciplini i pametnom ulaganju dobijenog novca.

“Govoreći o stanju dugova lokalnih samouprava koji je znatno smanjen u prethodnih 10 godina, predsednik je spomenuo i Niš kao „izuzetan primer koji je značajno smanjio nivo svog duga u odnosu na druge gradove“ što je snažan podstrek da nastavimo tim putem”, kazala je gradonačelnica Niša.

Projekat je podrška ekonomskom rastu u pridruživanju Srbije EU. Kroz LIID projekat će 145 jedinica lokalne samouprave dobiti značajna bespovratna sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata i jačanje institucija.

Realizacija projekta trajaće do 30. novembra 2028. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Lijepo je vidjeti prosperitet svaki put kad dodjem u Niš, ali netko mora voditi racuna o smeću pored kontejnera, čišćenju i održavanju između zgrada, čistiti trotoare od smeća i utabanog blata. Svaki vlasnik lokala mora čistiti ispred svog lokala ulicu. Prilaz kliničkom centru je užasno pun deponija. Ljudi moji pa vi da uredite grad možete jako dobro živjeti od turizma. Sve pohvale za TAXI službu.

    1. ZAŠTO NIKO NE PITA PREDSEDNIKA ZA STADION, PA OBEĆAO JE TO JOŠ PRE ČETRI , PET GOD.I NIŠTA OD TOGA

  2. Kao i uvek, vecina tih para ide u dzepove raznih gradskih visokonamesnika, a Nis ostaje isti, ne osvetljen , ne uredjen , sa raznim neasfaltiranim ulicama itd itd…. Tuga.

  3. Biće bolje kada promenimo Gradonačelnicu nema kapitalnih pomaka kao što je izmeštanje pruge iz centra grada!

  4. Samo prvo ove puteve sto se u njih ugradiste kao npr put od nselja Nikola Tesla ka brzom brodu cije sahte su upale vec u prvom mesecu i do danas upadaju i lomimo automobile.A katastrofa je sto se niko ne buni.A sve nas kosta ,bitno je odmori ,stanovi ,odela tasne i tv izlaganje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com