Društvo

Niš dobija tri nova vrtića

Radovi na završetku dva nova vrtića su pri kraju, tako da će mališani iz Novog Sela i Brzog Broda uskoro moći da krenu u ovu predškolsku ustanovu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je i izgradnju tećeg u naselju Pantelej. Na listi čekanja za JPU “Pčelica” nalazi se oko 630 mališana, a izgradnjom novog vrtića taj višedecenijski problem sa listama čekanja za vrtić biće rešen.

 

“Projekat za izgradnju vrtića u Panteleju je završen, a kamen temeljac biće postavljen do kraja godine. Priprema se i dokumentacija da u Osnovnoj školi ,,Njegoš“ i Osnovnoj školi u Sićevu budu formirane i predškolske grupe”, kazala je Sotirovski.

Od Ministarstva energetike je Grad prošao tri projekta za energetsku efikasnost, tako da će vrtić “Leptirić” koji se nalazi kod mosta kod naselja Trošarina dobiti novu stolariju i možemo da kažemo da će postati  veoma moderan vrtić

Kroz projekat za energetsku efikasnu biće finansirana i srednja škola ,,Neimar” i osnovna škola ,,Stefan Nemanja. Ministarstvo za zaštitu životne sredine daće 57 miliona dinara, a grad Niš 52 miliona dinara. U planu je da se tim novcem zameni stolarija, postavi izolacija i da se povežu na daljinsko grajenje, rekla je gradonačelnica Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com