Sport

Desetogodišnji Uroš okitio se medaljama na Državnom prvenstvu

Uroš Perunović, učenik škole Car Konstantin osvojio je čak dve medalje na upravo završenom Državnom prvenstvu u šahu koje je održano u Paraćinu.

Srebrna medalja u konkurenciji do 10 godina u ubrzanom šahu i bronzana medalju u konkurenciji do 10 godina u standardnom šahu osvojio je mlađani Uroš na nacionalnom prvenstvu koje je održano u Paraćinu sa ukupno 246 takmičara.

Foto: Miodrag Perunović

Medalje od Nišlija su jos osvojili Velja Nedeljković u standardnom šahu bronzanu do 14 godina, Vuk Ćirković bronzanu u brzopoteznom šahu kod decaka do 14 godina i Pavle Cirić srebrnu u standardnom šahu do 18 godina kao i zlatnu u rešavanju problema.

Uroš je odličan đak škole Car Konstantin i kad nije u školi, pohađa časove engleskog, obožava fudbal, zato i trenira u fudbalskom klubu “Crveni Pevac” ali mu je jednako zabavno da u trenucima dokolice odigra neku partiju Brawlstars-a.

Iako ima samo deset godina učestvovao je na velikom broju takmičenja, a pobedio na preko dvadesetak turnira.

Ipak najzanimljiniji su mu svetska prvenstva, prošle godine u Egiptu predstvljao je Srbiju među takmičarima do 10 godina.

„Ne trenira previše često ali je obećao da će posle ovog nacionalnog prvenstva početi da radi više. Igraće i na brojnim međunarodnim seniorskim turnirima tokom leta, mada je  njegova velika želja ponovo Svetsko prvenstvo“, kaže tata i trener Miodrag Perunović koji je najveći „krivac“ da maleni Uroš ovoliko zavoli šah..

Uroš je počeo da igra šah još sa pet godina na plaži u Egiptu, sam se zainteresovao za ovu igru, da bi svoj prvi turnir odigrao već sa šest godina, kaže otac Miodrag koji potvrđuje da su oni prava šahovska porodica.

„Deka Ljubivoje Perunović šahovski majstor, međunarodni šahovski sudija i organizator, stric Predrag ima prvu kategoriju, sestra Maša je bila prvak u trećem razredu, čak je i mama Miljana pohađala šahovsku sekciju“, kaže uz osmeh Urošev tata Miodrag Internacionalni majstor, svetski poznati šahovski trener i aktuelni selektor reprezentacije Srbije koja je nedavno osvojila zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope u Crnoj Gori.

Uroš već planira Svetsko prvenstvo, kao zagrevanje doćiće Evropski i domaći turniri a tata, ko tata samo bi da mu sin uči i trenira, ali to ovom vrednom dečaku ikada nije bilo teško.

Srećno maleni!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com