Društvo

Naučite da kuvate kao profesionalac

Poslednjih godina i na srpskom tržištu postoji stalna potražnja za stručnim ugostiteljskim kadrom. Кako bi im omogućili da lakše i brže dođu do zaposlenja, u Udruženju ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša organizuju besplatnu edukaciju za amatere, koji će kroz teorijsko-praktičnu obuku steći potrebno znanje i veštine za rad u kuhinji.

Edukacija će biti obavljena prema sertifikovanom programu koji je namenjen svima koji žele da nauče tehnike kuvanja do profesionalnog nivoa.

Foto: S.P.

Polaznici će na lak način steći znanje i potrebne veštine da započnu svoju karijeru, pokrenu sopstveni bznis u domenu ugostiteljstva ili jednostavno uživaju u stečenim veštinama praveći specijalitete za porodicu i prijatelje. Najvažnije je da na kraju obuke dobijaju sertifikat sa kojim mogu naći zaposlenje u nekom od restorana čiji su vlasnici članovi našeg udruženja. Sertifikat nije u rangu diplome koja se stiče u školama, ali je dokaz osposobljenosti za rad u kuhinji“, kaže Zoran Mirašević predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša.

Edukacija podrazumeva teorijski deo i praktičan rad u kuhinji, u restoranima sa kojima udruženje sarađuje. Obuka sadrži pripremanje raznih vrsta jela, poznavanje alata i standarda o higijeni.
Svi mi manje ili više znamo da pripremamo hranu. Edukacija se prvenstveno odnosi na usvajanje praktičnog znanja i veština kombinovanja namirnica i začina, zatim šta od pribora mogu koristiti u kulinarstvu, kako da dekorišu i prezentuju pripremljenu hranu, da osmisle svakodnevne ili svečane menije. Dakle, da ih naučimo onome što kasnije mogu da primene u svojoj kuhinji ili da to znanje iskoriste ukoliko žele da rade u nekom restoranu“, ističe Mirašević.
Obuku će obavljati visokostručan kadar iz srednjih i visokih ugostiteljsko-turističkih škola, kao i vrhunski majstori kulinarstva iz zemlje i inostranstva.
Polaznici edukacije učiće od najboljih kulinarskih majstora, koji će ih upoznati sa praktičnim veštinama i preneti znanje za rad u raznim sektorima u ugostiteljskoj industriji, od keteringa pa do restorana i hotela“, navodi Mirašević.

Foto: S.P.

Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša godinama već obučava kuvare koji su danas zaposleni u poznatim restoranima u zemlji i inostranstvu, prekooekanskim brodovima i hotelima.

Prijavu za edukaciju moguće je izvršiti putem telefona 065/406-5-777 ili putem e-mejla: udruzenjeutp@mts.rs, do kraja marta.
Na isti način kandidati se mogu informisati o svim pojedinostima koje su u vezi sa programom obuke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com