Društvo

Nakon moždanog udara, uspešno operisana pacijentkinja vratila se brzo porodici bez posledica

Sa Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš otpuštena je na kućno lečenje pacijentkinja koja je operisana u akutnom ishemijskom cerebrovaskularnom inzultu (šlogu).

“Danas je sa naše Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš otpuštena na kućno lečenje pacijentkinja koja je operisana u akutnom ishemijskom cerebrovaskularnom inzultu (šlogu). Ovo je prva operacija te vrste na našoj klinici gde je urađena endarterektomija karotidne arterije 45 minuta od nastanka masivnog šloga. Nakon 6 dana u komi pacijentkinja se probudila bez ikakvih neuroloških sekvela. Danas je otišla kući svojoj porodici”, rekao je direktor ove klinike prof. dr Dragan Milić.

On je dodao da je ponosan na dr Nenada Ilića i njegov tim hirurga koji su izveli ovu operaciju, na anesteziologe i sestre u intenzivnoj nezi koji su u postoperativnom periodu vodili računa i brinuli da težak i zahtevan oporavak bude uspešan i brz.

Jos jedan značajan iskorak u stručnom smislu za ovu kliniku i UKC Niš, zaključio je profesor Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Браво за лекаре и сво медицинско особље.Још једномБРАВО

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com