DruštvoVideo

NAJVIŠE GRADSKO PRIZNANJE CENTRU ZA SOCIJALNI RAD: Misija pomoći Nišlijama duga 60 godina (VIDEO)

Najviše priznanje Grada Niša koje je dodeljeno Centru za socijalni rad, na jubilej postojanja ove ustanove, kruna je dosadašnjeg uspešnog rada ali i podstrek da i dalje svoj posao obavljaju profesionalno kao i do sada.

Centar za socijalni rad „Sveti Sava“ Niš kao najveći centar u Srbiji uspešno traje i prilagođava svoje usluge potrebama korisnika kroz uvođenje novina u radu koje prate svetske trendove.

Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad

„Centar za socijalni rad je ove godine obeležio 60 godina postojanja, a za svo to vreme Centar pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Izuzetno sam ponosan na činjenicu da je taj rad dug šest decenija prepoznat. Kao i u drugim sferama, pandemija je nametnula drugačiji način rada. Mi ni u jednom trenutku nismo prestali da pružamo usluge, čak smo ih intenzivirali i to na kućnom pragu, upravo za ona lica koja nisu u mogućnosti da izađu iz kuće. Kovid jeste nametnuo drugačiji sistem rada, ali je naša misija ostala ista“, rekao je direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović.

Od početka 2020. godine pandemija je postavila velike izazove. Profesionalci iz Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ pokazali su posvećenost poslu i uspeli da pruže pomoć i podršku svima kojima je ona bila potrebna. Centar za socijalni rad „ Sveti Sava“ Niš se, kao najveći centar u Srbiji, sa velikim umećem, spremnošću, profesionalizmom i entuzijazmom svih ovih godina uspešno hvata u koštac sa svim izazovima. To čini kroz implementaciju raznih usluga – poput radnog angažovanja, pomoći starim i invalidnim licima, preko primene vaspitnih naloga u radu sa maloletnicima, kao i novih usluga u radu sa decom žrtvama i svedocima nasilja.

Ova ustanova posebno obraća pažnju na međuinstitucionalnu saradnju i razvijanje novih usluga kroz koordinisanje aktivnosti sa brojnim udruženjima sa kojima radi na efikasnom rešavanju problema pojedinaca u lokalnoj zajednici.

Nagrada je direktoru Centra za socijalni rad u Nišu uručena na dan obeležavanja oslobođenja Niša od Turaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nijedna državna firma ni ustanova ne zalužuje bilo kakvo priznanje ni pohvalu za rad. To važi i za centar za socijalno. Izbegavaju posao, spori su, kada imaju neki ne standardan problem (određivanje vremena viđanja detete razvedenim roditeljima, njihovo mišljenje), odma kukaju kako je je to ogroman posao i da samo oni rade…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com