Društvo

Na pomolu rešenje za “Goricu” ?

Prelazak određenog broja radnika u JKP Medijana, analizaranje poslovanja, a potom racionalizacija. Ovo bi ukratko bio plan o spašavanju JKP Gorice, koji je napravila radna grupa čiji je osnivač veće grada.  Na ovaj način Gorica bi ponovo mogla da postane samoodrživa, navodi većnik resorno zadužen za komunalne delatnosti Igor Vojinović.

Petnaestoro zaposlenih u JKP Gorica, koji rade u sektoru zelenila, do kraja marta trebalo bi da preuzme JKP Medijana, dok će u Gorici ostati sektor pogrebnih usluga. Radna grupa koju je formiralo Gradsko veće, smatra da je ovo najbolji model budućeg poslovanja Gorice.

“Ideja je da se u prvoj fazi zaposleni koji se bave održavanjem zelenila na groblju u Nišu i Niškoj Banji prebace u predzeće Medijana, što znači da će to preduzeće obavljati ove radove.“, pojašnjava Vojinović.

Prelazak zaposlenih bi po planu trebalo da bude završen do 1. Marta, nakon čega se očekuje završetak studije I analiza, a potom i  racionalizacija zaposlenih u Gorici.

“Namera je da Gorica nastavi da obavlja komunalnu delatnost sahranjivanje i održavanje groblja, ali ćemo konačnu formu da imamo nakon završene studije koju radi stručni tim. Zatim nas čeka još jedan krug racionalizacije. Smanjenje broj azaposlenih može da se očekuje pre svega u administrativnom delu”, navodi on.

Uz optimalan broj zaposlenih, a na osnovu postojećih prihoda, Gorica bi od gubitaša postala preduzeće koje je ne samo održivo, već uspeva da obezbedi sredstva za svoj dalji razvoj, kaže Vojinović. On je podsetio i da je Gorica preuzela posao upravljanja kapelom koja se nalazi u okviru Kliničkog centra, što će obezbediti dodatne prihode.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com