Društvo

Gradonačelnica obišla Novo groblje. Pritužbe građana na nečistoću vrlo osnovane!

Pritužbe građana na nečistoću Novog groblja veoma su osnovane, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nakon što je sa saradnicima, a u susret zadušnicama obišla mesto za večni počinak naših najmilijih. Ona je najavila da će biti angažovano još radnika, kako bi prostor Novog groblja bio uvek uređen.

 

„Bili smo na Novom groblju da proverimo koliko još dodatnih radnika treba da angažujemo da bi 70 hektara prostora bilo uređeno, ne samo uoči Zadušnica, već stalno. Priključili su se radnici Javno komunalnog preduzeća „Mediana“, a od petka će i komunalni redari, komunalna inspekcija GO Palilula i Komunalna milicija. Veliki je prostor Novog groblja u Nišu, ali još uvek nedovoljno dobro sagledani problemi u funkcionisanju JKP „Gorica“. Pritužbe građana na nečistoću su vrlo osnovane“, objavila je Sotirovski.

Foto: Grad Niš

Ona je istakla da će će ulaz svim automobilima na Novo groblje u petak 17. i u subotu 18. februara biti zabranjen, osim vozilima sa nalepnicama i rešenjem za osobe sa invaliditetom, i apelovala na građane da koriste gradski prevoz. Redovne linije do Novog groblja imaće pojačan red vožnje.

Foto: Grad Niš

JKP „Gorica“ je zadužena za održavanje aktivnih grobalja, izvođenje građevinskih radova na parcelama i za izradu i postavljanje spomenika.

Foto: Grad Niš

Krajem prošle godine JKP „Gorica“ je preuzela održavanje zelenih površina na grobljima, a za čišćenje Novog groblja i groblja u Niškoj Banji je angažovala privatne firme iz Beograda, koje su kao grupa ponuđača dobile posao na tenderu vrednom 15,6 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Lepo je to što je gradonacelnica D.S. obišla novo groblje i do sada sve sporne lokacije u gradu Nišu i okolini. Ali gradonacelnica nikako do sada nije obišla prigradsko naselje Čalije u seoskom ataru Donja Vrezina da vidi kako se i šta se gradi. Kako se raskopavaju i zatrpavaju već asfaltirane ulice, a ponajviše koje blato gazimo prilikom ulaska i izlaska iz autobusa na zadnjoj i polaznoj autobuskoj stanici Čalije-Bubanj. Kao i smeće po ulicama ovog naselja udaljenog od centra grada nekih 5km. Ako gradonacelnica ne može da dodje,može i predsednica gradske opštine Pantelej Nataša Stanković da se prošeta do Čalije i vidi sve nedostatke i da se ti nedostaci u dogledno vreme otklone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com