Društvo

(VIDEO) Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila izgradnju novog porodilišta u Nišu

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, najavila je danas u Nišu da je u priprimi "definitivan" projekat za izgradnju novog porodilišta u Nišu.

Nova zgrada Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Nišu nalaziće se neposredno uz Urgentni centar, gde se trenutno nalazi parking, između nove zgrade niškog Univerzitetskog kliničkog centra i železničke pruge, pored Urgentnog centra.

Ministarka Grujičić je danas prvo održala sastanak sa rukovodstvom UKC NIš a onda i obišla lokaciju za izgradnju i Hitnu medicinsku pomoć.

@niskevesti.rsMinistarka zdravlja Danica Grujičić, najavila izgradnju novog porodilišta u Nišu♬ original sound – Niške Vesti

Prema njenim rečima, zgrada u kojoj se trenutno nalazi porodilište apsolutno, iako bi bila rekonstruisana, ne bi mogla da zadovolji standarde 22. veka, jer se, kako kaže, standardi u medicini jako brzo menjaju.

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić; Foto: Niške Vesti

Nova zgrada će biti napravljena po najnovijim principima gde će naše mame koje se trenutno ne porađaju u baš najboljim uslovima, zaista u rekordnim uslovima, dobiti novi prostor u kojem ćem im biti daleko bolje, kao i mojim kolegama i medicinskim sestrama koje rade u toj Klinici. Moramo brzo da radimo. Ne želim da unapred govorim kada će to biti gotovo, ali ćemo za kojih par meseci znati. Sada očekujemo da se napravo definitivan projekat. Postoji više varijanti na koji način možemo da gradimo klinike, neki su brži, neki sporiji, ali idemo na najkvalitetnije i najbrže što može”, pojasnila je ministarka prof. dr Grujučić u Nišu.

U Nišu se godišnje obavi i do 4000 porođaja.

Novu zgradu porodilišta u Nišu finasiraće Ministarstvo zdravlja ili Ministrastvo za javna ulaganja.

Nedavno je predsednik Srbije Aleksandra Vučić najavio izgradnju novih porodilišta u zemlji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com