Društvo

(UŽIVO) Vučić: Za prvorođeno dete 500.000, za drugo 600.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će roditeljski dodatak za prvorođeno dete biti povećan sa 378.000 dinara na 500.000 dinara, u skladu s politikom države da se poveća rađanje. Niško porodilište u užasnom stanju, do 2027. biće renovinarano, najavio je predsednik Srbije.

“Pri rođenju prvo dete će dobijati od države – a ne pričam o dodatnim davanjima lokalnih samouprava, 500.000 dinara, a za drugo će dobitati ne više 460.000 dinara, već 600.000 dinara. Za treće i četvrto dete te mere će biti ozbiljnije i dobijaće više novca”, rekao je Vučić večerasu Beogradu na predstavljanju projekta “Skok u budućnost 2027”.

Istakao je da će majke sa još više dece dobijati dodatne, posebne nagrade “da znaju da su ponos društva a ne da budu predmet ismevanja i kritika”.

Vučić je naglasio da je država “značajnim merama, poboljšanjem životnog standarda i ogromnom ulaganjem u novorođenčad”, uspela, posebno u siromašnijim sredinama Srbije, da promeni sliku upkupnog prirodnog priraštaja.

“Tako smo stopa ukupnog fertilitete, koja je bila 1,46, što je na ivici nestanka Srbije, podigli na 1,63, što je loše, ali najmanje loše u čitavom regionu. Naš je cilj da se ta stopa fertiliteta podigne na 1,75 do kraja 2027. godine”, kazao je predsednik Srbije.

PREDSEDNIK OBEĆAO RENOVIRANJE PORODILIŠTA U NIŠU

On je najavio i da će sva porodilišta u Srbiji biti renovirana ali je istakao prvo u četiri najveća grada, za niško je naglasio da je u “užasnom stanju”. Iako nije tačno rečeno kada će početi sa renoviranjem zna se da će poput ostalih porodilišta u Srbiji biti završeno do 2027. godine.

Niško porodilište je staro više od pet decenija političari i oni u poziciji ali i oni u opoziciji često ga uzimaju za primer šta treba da se uradi ili kako je u lošem stanju.

Obraćanje predsednika možete da pratite i uživo!

PROGRAM PREDSTAVLJANJA PLANA MOŽETE DA PRATITE PREKO LINKA – OVDE! 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com