Ekonomija

Manji budžet grada Niša za narednu godinu

Budžet grada Niša za 2018. iznosi 9,5 milijardi dinara što je za 6.15 odsto manje u odnosu na ovu godinu, rekla je Danijela Spasović iz Sekretarijata za finansije.

Ona je istakla da je budžet manji zato što se radilo postepeno usaglašavanje sa fiskalnom strategijom koja je trogodišnja, ali da je, za razliku od prethodnih, on realniji i racionalniji.

„Rukovodili smo se strategijom koju je doneli ministarstvo, a koja daje smernice za naredne 3 godine. Pokušali smo da sve rashode svedemo na neku normalnu meru. Prema Nacrtu, budžetom nisu planirani novi krediti, već samo vraćanje starih dugova“, rekla je Spasovićeva..

Ona je dodala da je planirano da tekući prihodi naredne godine iznose 8,4 milijarde dinara, kao i da se grad Niš najviše oslanja na prihode od poreza na zarade i imovinu.

Za investicije će u 2018. biti izdvoji oko 1,7 milijardi dinara, dok će transfer iz republičke kase ostati isti, odnosno 650 miliona dinara.

Za najveću nišku opštinu najmanje para

Sa ciljem da se osnaže manje razvijene opštine, najveća među njima, opšina Medijana, ove godine dobiće iz gradske kase najmanje para. Gradska opština Medijana dobiće transfer 19.299 miliona dinara, Niška Banja 28.000.054 dinara, Crveni Krst 24.960.000 dinara, Palilula 33.472.000 dinara i gradska opština Pantelej 34.704.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com