Društvo

Lozni kalem dobija vodovodnu i kanalizacionu mrežu

Lozni kalem, lokacija koja je odavno važi za jednu od najprivlačnijih investitorima koji dolaze u Niš, dobija komunalnu infrastrukuturu. Radovi su počeli pre desetak dana, a teren je danas obišao i gradonačelnik.

Više od 33 hektara zemlje na Loznom kalemu polako poprima izgled prave radne zone. Mašine su na terenu desetak dana, a u toku je izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže kao i okolnih ulica.

Foto: Vlada Rajski

“U toku su radovi na polaganju vovodne, kanalizacione mreže, kolektorske I izgradnja nedostajuće infrastructure. Gradiće se I javno parkiralište, ali I okolne ulice, njih 7, kao I Banatska ulica sa gornje strane ukupne dužine oko 2 kilomentra I 900 metara.”, naveo je gradonačelnik Darko Bulatović, koji je obišao lokaciju.

Oko 200 miliona dinara biće izdvojeno za komunalnu infrastrukturu na Loznom kalem. Polovinu novca obezbeđuje grad, a druga polovine obeubeđuje se iz državne kase.

Foto: Vlada Rajski

Iako vreme za radove nije idealno, prvi čovek grada naglašava da za sada sve ide po planu, a ukoliko se dinamika nastavi biće završeni u planiranom roku od 90 dana.

Podsetimo, na ovom prostoru gradi se fabrika kompanije IMI, a centralni deo predviđen je za Akva park. Gradonačelnik navodi da će, kada radovi budu privedeni kraju, prostor biti privlačniji za moguće investitore.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com