Društvo

GRADI SE AKVA PARK: Pri kraju radovi na bazenu sa talasima, uveliko se radi i na zatvorenom objektu

Radovi na izgradnji akva parka u Niškoj Banji, na lokaciji Lozni kalem, realizuju se planiranom dinamikom, tako da su gotovo pri kraju radovi na bazenu sa talasima, a uveliko se gradi i zatvoreni objekat, u kojem će se takođe nalaziti bazeni. Izgradnja akva parka, siguno će banju vrati u sam vrh kada je banjski turizam u Srbiji u pitanju, ali omogućiti da ovo turističko mesto nadomak Niša živi svih 365 dana u godini.

 

Dušan Živković, predsednik GO Niška Banja je naglasio da se na ovaj projekat čekalo mnogo godina i konačno se prešlo sa reči na delo, a zahvalnost za projekat opština duguje Gradu Nišu koji izdvaja sredstva za kompletnu izgradnju.

“U prethodnom periodu, celokupna zona Lozni kalem je kompletno komunalno i infrastrukturno opremljena. Sama zona obuhvata 45 hektara površine, a akva park će se nalaziti na 5,4 hektara. Nalazi se odmah pored glavne ulice u Niškoj Banji, tako da će biti pristupačan svima. U planu je da se ovovom zonom proširi banjsko naselje, ali i da se spoji sa naseljem Nikola Tesla, gde ukupno živi preko 10.000 ljudi”, rakao je Živković Niškim Vestima.

Fotografija iz projekta

Dobar saobraćajni položaj lokacije sigurno će pogodovati svima koji će koristiti usluge akva parka, ali i drugog sadržaja koji će tu biti izgrađen. Kroz naselje Nikola Tesla prolazi celokupno Zaplanje, podseća predsednik opštine Niška Banja i dodaje da se zbog toga i da bi se njima olakšalo, trenutno radi i na planskoj dokumentaciji da se ulica Save Kostića spoji sa Zaplanjskom i da izađe na zonu Lozni kalem.

“Akva park je planiran tako da bude najbolji u regionu, pa samim tim neće biti interesantan samo ljudima iz Niške Banje i Niša. On će imati sve najmodernije elemente, tako da smo uvereni da će on biti ta inicijalna kapsula koja će osnažiti banjski turizam, ali i osnažiti celokupan sadržaj Grada Niša”, istakao je Živković.

Foto: Mladen Đurović

Bazen sa talasima je prvi koji se gradi i on će biti najveći bazen na celokupnoj površini akva parka. Počeli su radovi i na izgradnji objekta na oko 3.500 kvadrata, koji će u svom sklopu imati zatvorene bazene i omogućiti Niškoj Banji da ima sadržaj i u zimskom periodu. Osim bazena akva park će imati i velnes, spa i restoran.

Foto: Mladen Đurović

Ovo je kapitalna invensticija Grada Niša u ovom mandatu koja će pomoći Niškoj Banji da bude atraktivna svih 365 dana u godini, zaključio je Živković i dodao da će ova lokacija o kojoj se pričalo dugo, a nikada ništa nije urađeno, sigurno privući i mnoge druge invenstitore koji će pronaći svoj interes da ovde rade i grade.

Iz budžeta Grada Niša u naredne tri godine, kada se planira završetak parka, biće izdvojeno blizu milijardu i 700 miliona dinara za te namene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Ne interesuje me… jer uskoro odlazim za Nemacku. I onako ce posle biti trulo, kao i okolina i narod jer drzava je neuredjena, nikakav vazduh, standard, nepravna, nenormalno sve poskupelo a plata je …. , bla bla itd… Neodavno sam bio u Nemackoj, Bad Wildbad. Nemam reci za Nemacku, bukvalnoooo uredjena, prebogata suma, svugde drvece, precist vazduh!!!! Da ne pominjem kako se voze, pa kulturnije!! Bruka.. , sta da ih nabrajam jos… Itd A DA!! Tamo je sve jeftnije kozmetika, hrana itd!!! Sramota….

    1. Tako je kada moze i mlad jeda ideee penxije male prezivljavanjeee ,pre da e di k ” bolestan” bruka nas ,laprda itdddd

    2. Pa požuri onda, da ne traćiš vreme ovde sa nama koji volimo ovu zemlju kakva god bila, jer je jedina koju imamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com