Kultura

Koncert „Pučinijev vek nota” u Niškom simfonijskom orkestru

Koncert „Pučinijev vek nota” u Niškom simfonijskom orkestru Koncert povodom sto godina smrti Đakoma Pučinija, italijanskog kompozitora, biće održan 25. marta u dvorani Niškog simfonijskog orkestra sa početkom u 19 časova.

Na koncertu će učestvovati Katarina Mihailović, sopran, Nenad Đurić, sopran, Anđela Mladenović, sopran, Anđela Nedeljković, sopran, Sofija Lazić, sopran, Damjan Mišić, tenor, Marko Milisavljević, bar bariton uz klavirsku pratnju Anite Stanković.

„Pošto je ove godine godišnjica smrti Đakoma Pučinija, jednog od najvećih operskih kompozitora, na koncertu ćemo da izvodimo njegove najpoznatije arije i duete”, navodi Anita Stanković, inače profesor Fakulteta umetnosti u Nišu.

Dodaje da će ovaj koncert imati i humanitarni karakter, jer će biti postavljena kutija za prikupljanje dobrovoljnog priloga za lečenje njihove koleginice i violinistkinje Jane Mitić u inostranstvu.

Koncert organizuju Studentski kulturni centar Niš i udruženje Kirka art.

Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com